Плевенските огнеборци в Топ 3 на националното състезание по пожароприложен спорт

Спорт

12-10-2023, 15:28

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Връчиха удостоверение на плевенчани за рекордното им постижение в дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа"

България има своите нови национални рекордьори и те са от Плевен. Днес на тържествена церемония, по случай закриването на двадесетото състезание за купата на БФППС, бе връчено официално удостоверение на огнеборците от грaд Плевен, за рекордното им постижение в дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа".

Божидар Василев, Йордан Генов, Стефан Анов, Илийчо Василев, Чавдар Пачунков, Даниел Богданов и Мариян Христов бяха наградени от Директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - главен комисар Ал. Джартов, за постигнатия резултат от 25,69 сек. в Турнира за купа "Антеа" на 13.09.2023г. в гр.Созопол.

Отборът от Плевен се представи отлично и в приключилото днес състезание, завоювайки трето място в комплексното класиране, както и индивидуални медали на състезателя Д. Богданов в дисциплините "100 м. пътека с препятствия" и "Двубой".

Първи се класира съставът на РДПБЗН-Стара Загора, а втори се наредиха състезателите на Факултет „ПБЗН" в Академията на МВР.

Юбилейното 20-о състезание по пожароприложен спорт се проведе на "Арена Арда" в Кърджали от 10 октомври до 12 октомври. В него участваха 10 отбора, класирали са от първо до десето място на  51-вия Републикански преглед по пожароприложен спорт - Пловдив 2023. Това са отборите на Академията на МВР, СДПБЗН и на РДПБЗН в Бургас, Велико Търново, Враца, Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив и Стара Загора. Те се състезаваха за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт в три дисциплини: изкачване с щурмова стълба, 100 метра пътека с препятствия и пожарна щафета 4х100 метра с препятствия.    

Главен комисар Джартов награди състезатели и отбори, които са подобрявали републиканските постижения в отделните дисциплини. Той поздрави участниците за постигнатите резултати и отбеляза, че това състезание развива професионалните умения на пожарникарите и помага за справяне със задачите в ежедневната им работа.