Силно представяне за Тихомир Тодоров и Максимилиан Рупчански на силен турнир по карате в Букурещ

Спорт

28-10-2023, 08:22

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двамата състезатели на плевенския карате клуб Спартак реализираха сериозни резултати

В румънската столица Букурещ се проведе поредното издание на силния международен турнир по карате "Contact Open", което събра 900 състезатели от 6 държави и общо 69 клуба.

Двамата състезатели на плевенския карате клуб Спартак – Тихомир Тодоров и Максимилиан Рупчански реализираха сериозни резултати при участието си в състезателните дисциплини кумите и кумите Опен при 16-17 годишни юноши. И двамата са ученици на Спортно училище "Г.Бенковски" - Плевен

Със златен медал се завърна Тихомир Тодоров при участието си в дисциплина кумите до 76 кг. В компанията на 9 състезатели Тихомир реализира 3 победи и това му отреди най-високото място на стълбичката. В срещите си той няма допусната точка в полза на противниците си. В дисциплината Опен кумите , в конкуренция от 40 състезатели той реализира 3 победи, но след загуба на четвъртфинал, това го лиши от битката за медалите.

Максимилиан Рупчански се класира на 2 място в своята категория юноши до 61 кг. в дисциплината кумите. Двете му победи до финала са отново без допусната точка за противника. Във финалния мач губи от своя съперник с 0:1. При битките за медалите на категория Опен кумите реализира загуба във втория кръг.

"Това състезание е отправна точка за възможностите на двамата титуловани състезатели на клуба – сподели Милена Кирниколова. Те тренират всеки ден двуразово, а в някои периоди и по 3 пъти на ден. Постоянството и усърдието рано или късно дават резултати", сподели тя след успешното представяне на двамата плевенски каратеки.