Скандал в село Буковлък, изгониха екип на БНТ от избирателна секция

Новините

29-10-2023, 14:07

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Полицейски екипи от Плевен и София извършват проверки на входа на селото

Със скандали протича гласуването в плевенското село Буковлък, съобщава БНТ. Кандидат за кмет на община влезе в изборното помещение, а екипът на националната телевизия е бил изгонен два пъти от секционна комисия.

"Когато екипът ни влезе в секция 206 да снима с телефон какво се случва там, станахме свидетели на интересна сцена. Кандидат за кмет на Плевен и неговите застъпници и пълномощници бяха влезли в спор със СИК - дали се надписват бюлетини, дали се маркират бюлетини, как се гласува и дали има изборни нарушения. Нашият екип също беше изгонен", разказа репортерът Александър Марков.

"Всичко това се случва пред безучастния поглед на тримата служители на реда, които се грижат за обществения ред. Екипът ни се опита да влезе втори път в избирателната секция, но вратата беше затворена. След като беше извикана полиция, представител на ОИК в Плевен установиха, че сме били изгонени два пъти и си тръгнаха, без да забележат, че на метри от входа на училището, където се гласува, има разлепени плакати на кандидатите за кметове", каза още той.

Полицейски екипи от Плевен и София извършват проверки на входа на село Буковлък.