Полицията продължава да лови пияни и дрогирани шофьори в Плевен и региона

Крими

31-10-2023, 09:46

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Образувани са три досъдебни производства

Образувани са три досъдебни производства за шофиране след употреба и под въздействието на наркотици, съобщават от МВР.

На 30 октомври в 19:55 часа на улица „Хан Аспарух“ в град Левски е спрян автомобил „Фолксваген“. Наркотестът на водача – 34-годишен, е отчел положителна проба за наличие на амфетамин и метамфетамин. При извършване на проверката мъжът е направил опит да изхвърли от джоба си метално цилиндрично тяло с дължина около 8 см и диаметър 3 см. При последвал оглед на местопроизшествието е установено, че то съдържа книжен свитък с размери 2.5 см Х 1 см с бяло прахообразно вещество и найлонов свитък с бяло кристалообразно вещество. Извършен е оглед и предстои назначаване на физико-химична експертиза. Образувано е бързо производство по чл.354 а, ал.3  от НК.

На 30 октомври в 22:45 часа на улица „Христо Ботев“ в град Левски е проверен водачът на „Ауди“ – 26-годишен. При извършена проба за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000", уредът e отчел положителна проба за наличие на амфетамин.

В  02:08 часа днес – 31 октомври, в областния град на булевард „Георги Кочев“ при проверка с техническо средство е установено, че 29-годишен е зад волана на „Ауди“ с положителна проба за амфетамин и метамфетамин. На шофьорите са издадени талони за медицински изследвания и тримата са дали проби за лабораторен анализ. Задържани са за срок до 24 часа по ЗМВР. Извършени са огледи на автомобилите. За извършени престъпления по чл.343 „б“, ал.3 от НК е уведомена Районната прокуратура в Плевен.