Александър Николов: Време е всички да гласуваме срещу статуквото на г-н Спартански и неговите сглобки

Мисия

03-11-2023, 10:49

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той изрази увереност, че партийните страсти ще отшумят и всеки ще поеме своята отговорност

Предстои ни много важен избор за община Плевен тази неделя. Това ще е нашият глас за развитие на общината и срещу статуквото, което се олицетворява чрез г-н Георг Спартански. Призовавам всички, които искат Плевен на бъдещето, на алтернативния модел, да гласуват за това и така ще сложим край на сглобки с БСП, Левицата и всички „познати играчи“ от миналите Общински съвети. 

Това заяви Александър Николов, който беше кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от местната коалиция „Алтернативата на гражданите“, която получи три мандата в новия общински съвет. Той призова своите симпатизанти и всички, които подкрепят модела за върщането на Плевен на картата на успешните общини да гласуват за д-р Валентин Христов, на втори тур.

Николов благодари отново на членовете на Инициативния комитет, както и на партньорите му от ВМРО и почетният председател Красимир Каракачанов. „Имаше джентълменско поведение по време на предизборните седмици от страна на г-н Каракачанов, но последните му публични изявлени в подкрепа на Спартански не мога и няма да приема“, каза Николов.  И обясни, че не знае да има решение на Националната изпълнителна комисия на тяхната партия или на друг легитимен техен орган, в което да се посочва каква е позицията на партията за Плевен. А в Плевен ВМРО са част от МК „Алтернативата на гражданите“ и не е редно г-н Каракачанов да се изявява като говорител на местната коалиция“, допълни Николов. Той разказа, че през последните дни се „нагледах и наслушах и на множество совалки за запазване на статуквото на г-н Спартански“. 

Николов напомни, че през цялото време е водил позитивна кампания, в която реалните проблеми на общината са поставени на масата и той екипът му са предложили конкретни решения. „Това е и причината да дам подкрепа на д-р Христов, защото вярвам, че има достатъчно морал да прекъсне плевенското статукво и да реализира конкретни проекти. За много от тях сроковете за финансиране наближават и няма време за партийни боричкания“, заяви Николов. Той се противопостави остро на опитите за манипулиране на общественото мнение и изрази увереност, че избирателите ще постъпят отговорно и ще изберат решенията, а не управлението чрез „писма до държавата без отговор“. 

Вярвам, че д-р Христов ще успее да привлече европейски средства и ще предложи нужните проекти за развитието на община Плевен, всяко негово решение в тази посока ще бъде подкрепено от нас в общинския съвет. И се надявам, че той няма да бъде изоставен от партията, която го издигна и нейният лидер г-н Борисов, както се е случвало през годините“, заяви Николов. Той изрази увереност, че партийните страсти ще отшумят и всеки ще поеме своята отговорност. Политиката е въпрос на диалог, на търсене на общи пътища, особено, след като избирателят е дал ясен знак какво иска и очаква от политиците, каза Николов.