"Деца свирят за деца" - концерт на ученици от НУИ "П. Пипков" – Плевен в ДГ "Снежанка"

Животът

07-11-2023, 13:49

Снимка:

ДГ "Снежанка"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Младите изпълнители запознаха малчуганите с различни музикални инструменти

Ученици от НУИ "Панайот Пипков" в гр. Плевен гостуваха в ДГ "Снежанка", по инициатива на градината, свързана с проект “STEAMузика в детската градина“.

Младите изпълнители запознаха малчуганите с различни музикални инструменти. Децата имаха възможност отблизо да видят как изглеждат духовите музикални инструменти - флейта, кларинет, обой, фагот, валдхорна и не на последно място ударният, впечатляващ за децата, ксилофон.

Екипът на градината се наслади на прекрасния концерт на малките музиканти и техните преподаватели и с интерес слуша вълшебните звуци на атрактивните инструменти.

"Благодарности към учителите, подкрепили днешния концерт: Стела Томова -корепетитор, Стефка Крумова – корепетитор, Георги Попов – фагот, Мариян Георгиев – обой, Момчил Иванов – ударни инструменти и специално на Румен Петков – кларинет, който оказа пълно съдействие и организира гостуването на децата – Радост на флейта, Кристиян – обой, Александър – валдхорна, Александър – фагот, Хана - ксилофон. С това мероприятие слагаме начало на едно партньорство и приемственост между ДГ „Снежанка“ и училището по изкуствата, в което има и много наши възпитаници. Предстоят ни още концерти, в които ще представим на децата пиано, цигулка и народните музикални инструменти. В тази връзка Ви каним на денят на отворените врати в НУИ "Панайот Пипков" на 18.11. (събота) от 10:00 часа в концертна зала „Б. Шойков“.", споделиха от детската градина.