Весела Лечева се срещна с ученици в Плевен, за да ги мотивира да спортуват и да преследват високи цели в живота (Снимки)

Спорт

07-11-2023, 14:42

Снимка:

Verus Photography

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тя изнесе мотивационна реч пред младите хора за ползите от спорта за здравето и личностното развитие

Председателят на Български стрелкови съюз и член на Комисията по "Обществени въпроси и корпоративни комуникации" към МОК Весела Лечева проведе среща с ученици в Плевен. Събитието бе част от инициатива в СУ "Иван Вазов" под мотото "Младежкият глас на Плевен" и има за цел да популяризира спорта, музиката и изкуството като средство срещу агресията и зависимостите. В срещата участваха и възпитаници на СУ "Георги Бенковски" с директор Мариана Костова, както и директорът на СУ "Иван Вазов" - Димитър Митев.

Лечева, която е петкратна световна шампионка, олимпийска вицешампионка и носител на четири световни купи по стрелба, изнесе мотивационна реч пред младите хора за ползите от спорта за здравето и личностното развитие.

"Спортът дава много шансове. Той калява, възпитава, образова, дисциплинира. Спортът ни дава възможност да преживеем най-силно емоциите на победата, но и най-силно болката от загубата. Няма друга сфера в живота, когато загубиш, да станеш на сутринта и да се чувстваш още по-мотивиран да продължиш напред. Да знаеш, че това е твоят втори шанс да продължиш и да победиш. В своя път ще имате низ от трудности и предизвикателства… Никога не се отказвайте! Стремете се, целете се високо, следвайте мечтите си, трудете се неуморно и се усъвършенствайте!”, обърна се Весела Лечева към младежите. И им напомни: "Спортът е най-силното оръжие срещу всички зависимости и пороци, които ни заобикалят."

След края на мотивиращата среща последваха много снимки и автографи.

Инициативата се реализира в рамките на проект НПИМД-КО1-ОБЛ-024/2023/22.03.2023 "Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни", финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 от закона за хазарта за 2023 година. Проектът се изпълнява от Асоциция "Докосни дъгата” с председател д-р Денислава Ангелова.