Жена се преоблече като мече и застана на пътя Плевен - Ловеч с призив да караме внимателно

Животът

14-11-2023, 10:09

Снимка:

Facebook

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Пътят е достатъчно добър, има маркировка, има знаци, не ни достига съзнание", смята Десислава Дамянова

След поредицата от катастрофи през последните дни, жена се преоблече като мече и се появи на пътя Плевен - Ловеч с девиза "Спазвай правилата, някой те обича". Това е пътят, където в събота загинаха президентът на волейболния клуб "Олимпиец" Стефка Великова и двама млади волейболисти.

"Вложих усилия в това начинание, защото повече не издържам да ме е страх, когато пътувам. Не издържам на ужаса, на скръбта, на несигурността. Отидох на пътя, защото камерите за скорост на патрулните автомобили на полицията не успяват. Отидох, защото тръгваш, за да стигнеш, всеки търси спасение. Целта е да предложа живот, да предизвикам шофьори и пътници да спазват правилата", каза Десислава Дамянова, която взе нещата в свои ръце  и облече костюм на мече.

"На този участък се вкопчваш в кормилото и си казваш: "Хайде, трябва да стигнеш жив. И даже трябва да се върнеш!" "От двете страни те следват мълчаливите погледи на паметници, на посърнали цветя и съзнавам, че всеки от нас може да спазва правилата", категорична бе тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Очевидно всички имат нужда от това, което получиха - усмивка, целувка, добрина.  Даже четях по устните им "благодаря ви". Всички имаха нужда от нещо приятно и добро сутринта. Само един час бях там, тъй като след това трябваше да отида на работа. Всеки ден пътувам между Плевен и Ловеч", сподели Дамянова.

Според нея трябва да има постоянен контрол, но тя не вярва, че това би могло да се осъществи. Очаква да бъде въведено задължително обучение за правилата за движение още от детската градина.

"Пътят е достатъчно добър, има маркировка, има знаци, не ни достига съзнание", смята Десислава Дамянова.