Малин Решовски направи поредно дарение на регионалната библиотека

Животът

14-11-2023, 17:43

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Дългогодишният кореспондент на БТА в Плевен Малин Решовски направи днес поредно дарение от книги и музикални дискове на Регионална библиотека (РБ) "Христо Смирненски".

Малин Решовски се утвърди като наш традиционен дарител, но това което го отличава от другите ни дарители е, че той специално си купува книги, за да ги предостави след това на библиотеката. Това каза при приемане на дарението Аня Михова, директор на РБ "Христо Смирненски".

"Малин съчетава удоволствието от това да си купиш книга, да я прочетеш, а след това да я дариш, защото не иска тези книги да останат непрочетени в личната му библиотека", допълни Михова. Тя припомни, че дори някои от дарените от Решовски книги са закупени като той е помолил и за автограф от авторите им специално за библиотеката.

Смятам, че книгата трябва да отиде при хората, включително и моите две с журналистически материали, трябва да се даряват на обществени библиотеки, за да достигнат до повече читатели, подчерта Малин Решовски.

Поредното му дарение включва специалното издание на БТА по повод 125-та годишнина на агенцията „Лични свидетелства“, „Школата БТА - алманах на Националната осведомителна агенция (1898 - 1998)“, първа част, документалния сборник „Държавна сигурност и лагерът „Белене“ (1944 - 1991)“, „Мерилин Монро – поверително и лично“ от Мишел Моран, „Лили Иванова – моят личен дневник“ от Валерия Велева, книги от плевенски автори като Лалка Павлова, Свилен Димитров, Маргарита Господинова – Дешкова, Илко Иларионов и други.