Стотици си взеха последно сбогом със Стефка Великова

Животът

15-11-2023, 13:11

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Храм "Свети Николай" се оказа тесен, за да побере опечалените, дошли да изпратят именитата плевенска треньорка в последния ѝ път

Стотици близки, приятели, спортисти, политици, общественици, културни дейци и граждани дойдоха да се поклонят пред именитата плевенска треньорка по волейбол Стефка Великова, която загина при катастрофа на 11 ноември.

Поклонението се проведе в храм "Свети Николай", който се оказа тесен, за да побере хората, дошли да се сбогуват с нея след внезапната ѝ смърт.

Сред присъстващите на поклонението бяха спортните легенди Пламен Гетов, Цветан Антов, Хари Казаков, Константин Папазов, целият отбор на баскетболния Спартак начело с мениджъра Богдан Петков и треньора Любо Минчев, президентът на българската федерация по карате Русалин Русалинов, бившите кметове на Плевен Румен Петков и Георг Спартански, настоящият градоначалник д-р Валентин Христов и новоизбраните общински съветници, ректорът на Медицинския университет проф. д-р Добромир Димитров и др.

Припомняме, че в съботния ден при катастрофата на участък от пътя Плевен – Ловеч загинаха президентът и основен треньор на волейболния клуб "Олимпиец" Стефка Великова и двама от състезателите на мъжкия отбор на клуба - Симеон Симеонов и Калоян Минков.