Установиха куп нарушения по пътищата из Плевенско

Крими

15-11-2023, 14:02

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Полицията залови дрогирани, пияни и с нерегистрирани МПС-та.

Установиха куп нарушения по пътищата из Плевенско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Бързо производство е образувано в РУ – Кнежа за шофиране след употреба на наркотици. Около 10:35 часа на 14 ноември в града е бил проверен 35-годишен, който се придвижвал с „Ауди“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. 35-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.          
         
Вчера в 11.07 часа  в град Пордим служители от ЗЖУ - Плевен са спрели четириколесно МПС - АТВ  с водач 32-годишен. В хода на проверката е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Извършен е оглед. На водача е съставен акт. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП –Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.
          
Нерегистрирано моторно превозно средство е установено при проверка на 14 ноември в град Пордим. Около 10.25. часа  е спряно за проверка индивидуално електрическо превозно средство марка "Shansu", с водач 21-годишен. Изяснило се е, че моторното превозно средство не е регистрирано. Извършен е оглед. За нарушението е съставен акт. По образуваното бързо производство по чл. 345, ал.2 от НК работата продължава. Сезирана е Районната прокуратура в Плевен.

На 14 ноември около 18:50 часа в град Червен бряг на улица "Радомирска" е проверен с техническо средство водачът на „Дачия“ – 29-годишен. Наркотестът му е положителен за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Извършен е оглед на лекия автомобил. Сезирана е РП – Плевен и работата по образуваното бързо производство продължава.
          
Рано днес – 15 ноември 2023 година около 01.05 часа в град Червен бряг полицаи са спрели лек автомобил „Опел“. Установена е самоличността на водача – 46-годишен. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета проба за химически анализ. Извършен е оглед на лекия автомобил. 46-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомена е прокуратурата и е образувано бързо производство по чл. 343 „б“ , ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.