Извършен е повторен оглед на мястото на катастрофата, при която загинаха Стефка Великова и двама волейболисти

Крими

15-11-2023, 13:10

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Това дело няма да стигне до каквото и да е обвинение, тъй като от това, което имаме до момента, виновният водач за съжаление е починал", заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков

Прокуратурата в Ловеч няма да повдига обвинения за катастрофата на пътя Ловеч - Плевен, при която загинаха президентът и треньор на волейболния отбор "Олимпиец" - Плевен Стефка Великова и състезателите Симеон Симеонов и Калоян Минков, тъй като виновният водач е починал. 

На мястото на катастрофата, станала в събота следобед, е направен повторен оглед, поясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, съобщава БНР.

"Там се работи с бързи темпове. За съжаление, това дело няма да стигне до каквото и да е обвинение, тъй като от това, което имаме до момента, виновният водач за съжаление е починал. Но, независимо от това, делото ще бъде изработено все едно, че се вкарва обвинителен акт и ще предстои съдебен процес".

Вълков уточни, че има много такива дела: 

"За съжаление, Ловешка област е водеща през последните десет години в областта на пътнотранспортните произшествия  и то най-вече на тезис летален изход на едни или повече лица".