Тошко Йорданов: Цялото правителство трябва да си подаде оставката

Новините

17-11-2023, 10:27

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Според ИТН финансовият министър Асен Василев е вкарал държавата във "финансов колапс"

Цялото правителство трябва да си подаде оставката. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Цялото правителство трябва да си подаде оставката. И Калин Стоянов, и министър-председателят, и министърът на икономиката, и на здравеопазването - всичките вкупом да си подадат оставките, защото те не могат да се справят с нито една криза", каза плевенският депутат.

Той коментира и случилото се на протеста срещу Българския футболен съюз снощи: "Беше ясно какво ще се случи снощи, при положение че Футболният съюз с това ръководство, което отдавна трябваше да си замине, провокира всички. Защо им беше да затварят стадиона? Щеще да е много страшно да има 2000 души, които да скандират това, което скандираха отвън ?", заяви Тошко Йорданов.

Според ИТН финансовият министър Асен Василев е вкарал държавата във "финансов колапс". Той смята, че Василев иска да фалира "Булгартрансгаз". По думите му е имало възможност дерогацията да намали цените на горивата на пазара, но тя не е била използвана за това.