Постоянен арест за двама мъже, извършили грабеж в района на жп гарата в Плевен

Крими

22-11-2023, 15:31

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен

По искане на Районна прокуратура – Плевен, на 21.11.2023 г. Районен съд-Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Г.С., на 39 години и П.Г. на 23 години, за извършен грабеж в съучастие.

На 17.11.2023 г. в органите на МВР постъпил сигнал за извършен грабеж в района на ЖП гара - Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.

При проведените незабавни оперативни мероприятия, от служители на 01 РУ Плевен, били установени като извършители на деянието - Г.С. и П.Г.

В хода на разследването е установено, че на 17.11.2023г., вечерта, двете лица се намирали в района на жп гарата. Те забелязали пострадалия - непознат за тях мъж, нанесли му множество удари и взели мобилния му телефон и портфейл, съдържащ пари и лични документи.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК - грабеж в съучастие.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, в рамките на който срок е внесено искане в Районен съд-Плевен да им бъде определена най-тежката мярка за неотклонение  „Задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемите да извършат престъпление или да се укрият, поради което постановил спрямо тях постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.