Екип от експерти на омбудсмана с приемна за граждани в Областната администрация

Мисия

23-11-2023, 15:07

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Главният секретар на институцията на омбудсмана Айсун Авджиев обобщи основните проблеми в област Плевен, за които се търси помощ

Днес в сградата на Областната администрация се проведе приемен ден на екип от експерти на омбудсмана Диана Ковачева за гражданите от областта.

Служителите на Областна администрация оказаха пълно съдействие за безпрепятственото протичане на консултациите и за улеснен достъп на желаещите да се включат в тях.

На среща с експертите от екипа областният управител Виолета Иеремиева сподели своята ангажираност към проблемите на жителите от областта, които често се обръщат за съдействие към представляваната от нея институция. Двете страни изразиха воля за сътрудничество в името на това да са максимално полезни за хората.

След срещите с гражданите главният секретар на институцията на омбудсмана Айсун Авджиев обобщи основните проблеми в област Плевен, за които се търси помощ: осигуряване от институциите за обществени услуги на достъпна среда за хората с увреждания; проблеми, свързани с ВИК – режима на водата, честите аварии, високите цени на услугите; проблеми с Топлофикация; подобряване условията на живот в затворите в Плевен и Белене; неизплатени обезщетения при пенсиониране.

Институцията на омбудсмана приема жалби от граждани онлайн на: www.ombudsman.bg