Виолета Иеремиева свика заседание на Областния щаб за защита при бедствия

Новините

24-11-2023, 19:19

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Докладите на отделните общини от областта показват, че всички те са готови за зимната обстановка, с изключение на община Червен бряг

Виолета Иеремиева свика заседание на Областния щаб за защита при бедствия, след като премиерът акад. Николай Денков разпореди областните управители да координират подготовката за посрещане на зимата и да се провери готовността за работа на всички екипи в зимни условия.

В заседанието, водено от областния управител,  участваха двамата му заместници, представители на МВР,  РД„Пожарна безопасност и защита на населението”, Областно пътно управление, НИМХ.

Очакванията са в нощта срещу неделя /26.11./ при преминаването на Средиземноморски циклон в област Плевен да завали сняг, придружен със силен вятър – предпоставка за навявания  и заледявания в региона. На този етап няма опасност големите реки да излязат от коритата си, каквато вероятност има за някои малки реки с непочистени корита. Прогнозата на НИМХ  не предвижда в област Плевен да има опасни метеорологични явления. Кодът е оранжев.

Докладите на отделните общини от областта показват, че всички те са готови за зимната обстановка, с изключение на община Червен бряг. Там няма пълна готовност, тъй като предишният кмет не е сключил договор за снегопочистване. Вече са взети мерки и от два дни е в ход обществена поръчка, а до възлагането ѝ се търсят алтернативни варианти.

Навсякъде на територията на областта има осигурени сол, пясък, машини и дежурни екипи. Всички пожарни автомобили са в изправност, налична е и високопроходима техника.