На кръгла маса в Плевен обсъждат развитието на спорта в региона

Спорт

25-11-2023, 09:46

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Спортният министър е поканен да участва в кръглата маса

На 28 ноември, вторник, от 10,30 часа в конферентна зала "Гена Димитрова", ул. "Димитър Константинов" № 2, гр. Плевен /сграда на Библиотека "Хр.Смирненски"/ ще се проведе кръгла маса на тема: "Развитието на спорта в региона - поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове".

Инициативата за организацията на кръглата маса е на неправителствените организации Сдружение "ФК Плевен", СБК "Дяковски баскет", Сдружение "Боксов клуб "Мизия 80", Сдружение "ФК Девета Плевенска дивизия" и Гражданско обединение за Спортен Плевен, със съдействието на главния експерт на Министерството на младежта и спорта за Плевенска и Ловешка област – Атанас Кършев.

За участие в кръглата маса са поканени и ще вземат участие доц. д-р Димитър Илиев - министър на младежта и спорта, кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, председателят на ОбС – Плевен доц. д-р Иван Малкодански, представители на общините и общинските съвети в Плевенска област, както и спортни клубове и граждански организации в региона.

"Оценявайки перспективността на проблемите, свързани с развитието на професионалния и масов спорт и значимостта им за развитие на региона, очакваме активно участие на представители на спортните клубове в региона", посочват организаторите.