Плевенските медалисти от Световното по шотокан карате: Показахме колко са добри българите!

Спорт

25-11-2023, 17:52

Снимка:

7/8 тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Мирела Йолова, Ивайло Боев и Тихомир Тодоров гостуваха във "Вечерното шоу на Слави Трифонов"

Състезателите на плевенския "Спартак 14" Мирела Йолова, Ивайло Боев и Тихомир Тодоров гостуваха във "Вечерното шоу на Слави Трифонов", за да разкажат повече за успеха си на 16-тото Световно първенство по карате на Световната Шотокан карате-до организация – W. S. K. F.

Както вече писахме, златен медал и титлата Световен шампион за 2023 г. спечели Тихомир Тодоров при 16-17 годишни юноши в дисциплината "Кумите шобу ипон". След 3 убедителни победи, две от които над представителите на Япония – в полуфинал и финал, той се изкачи на най-високото място на стълбичката. Тихомир заедно със своите партньори Мирела Йолова и Ивайло Боев завоюваха и бронзовите медали в отборната дисциплина "Ката синхрон".

"Смятам, че успехите, които постигнахме, говорят за това колко добри състезатели сме. И самият факт, че завювахме тези медали именно в Япония говори за това колко са добри българите всъщност", сподели Мирела Йолова.

Тримата разказаха пред Иво Сиромахов за любовта си към каратето, след което демонстрираха и част от уменията си.

"На 16-години съм. Започнах, когато бях на 3 години. Моите родители помогнаха за началото на моя спортен път. В момента, в който влязох в залата, усетих, че това е моето нещо", отбеляза световният шампион Тихомир Тодоров.

"От дълги години се занимавам с карате и определено това стана моя начин на живот. Много съм щастлива, защото това бойно изкуство е феноменално. Дава ми изключително много ред и дисциплина. Хората, които се занимават със спорт са с едни гърди напред пред другите", категорична бе Мирела.

"Аз съм на 23 години и съм студент пети курс по медицина в Плевен. Занимавам се с карате от 5-годишен и не смятам да спирам никога, защото карате се учи цял живот. То ми помогна да реализирам истинските си мечти, а именно да отида в Япония", сподели от своя страна Ивайло Боев.

Плевенските медалисти от Световното по шотокан карате не пропуснаха да благодарят на главния инструктор на "Спартак 14" Сенсей Милена Кирниколова, която се грижи за подготовката им.