Обстановката в област Плевен продължава да бъде усложнена, има населени места без ток и вода

Новините

27-11-2023, 10:18

Снимка:

ОбС

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Екипите на РДПБЗН – Плевен до момента са отреагирали на 87 произшествия

Обстановката в област Плевен продължава да бъде усложнена, като има населени места без ток и вода. Това информират от пресцентъра на МВР.

На 25 и 26 ноември екипи на районните служби към РДПБЗН – Плевен бяха мобилизирани за извършване на технически помощи в областта. Усложнената снежна обстановка наложи използването на наличната техника и ресурси за оказване помощ. Екипите на РДПБЗН – Плевен до момента са отреагирали на 87 произшествия, основно: отстраняване на паднали дървета върху автомобили, възстановяване на комуникационната мрежа, разчистване на пътища и жилищни сгради, евакуирани на бедстващи граждани в леки автомобили, закъсали в образуваните от навяванията снежни преспи, транспортиране на болни на хемодиализа, както и изтегляне на транспортни средства, блокирали пътищата поради засядане отново в преспите. В жк. „Сторгозия“ и в ж.к. „Дружба“, на бул. „Данаил Попов“, на плевенските улици „Д-р Л. Заменхоф“, „Тунджа“ и „Сан Стефано“, както и в град Белене,  при падането на дървета са пострадали автомобили.

Екипите действат основно с високо проходима пожарна техника, както и с наличните две верижни машини. Към настоящия момент служителите на РДПБЗН – Плевен продължават да са на терен и да отработват получените в Оперативния център сигнали, като приоритетно се реагира при тези за бедстващи граждани, болни на хемодиализа, блокирани пътища и комуникации.