Спортни деятели вдъхновиха младежи от Никопол да спортуват и да преследват високи цели в живота

Спорт

13-12-2023, 14:13

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Известни спортни деятели се срещнаха с младежи от Никопол, за да ги мотивират и вдъхновят да спортуват, както и да преследват високи цели в живота. Събитието бе част от проект НПИМД-КО1-ОБЛ-024/2023/22.03.2023 „Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни“, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 от закона за хазарта за 2023 година. Проектът се изпълнява от Асоциция „Докосни дъгата” с председател д-р Денислава Ангелова.

Близо 100 ученици от СУ Христо Ботев - Никопол се включиха в отборни игри и се запознаха в детайли с три вида спорт - баскетбол, волейбол и карате. Главни участници в спортната проява бяха Мариана Костова - директор на Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен, сенсей Русалин Русалинов - президент на българската федерация по карате и президент на карате клуб "Петромакс" - Плевен, Маргарит Попов -  треньор по карате и Петьо Колев - баскетболен наставник от школата на Спартак. Сред гостите на събитието бе Анелия Димитрова - зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Никопол. Присъстваха и много учители.

Освен спортни демонстрации, децата и младежите имаха възможност да тренират със своите специални гости и да научат интересни подробности за волейбола, баскетбола и карате.

Русалин Русалинов, който има основна заслуга в израстването на олимпийската ни шампионка Ивет Горанова, разказа на младите хора от Никопол за ползите от карате и подчерта, че то дава умения и увереност, помагайки на всеки практикуващ го да бъде борбен, упорит и целеустремен както на татамито, така и в живота.

Мариана Костова от своя страна говори за ползите от редовното спортуване и за това, че спортът е отлично средство срещу агресията, след което потопи момчетата и момичетата в красотата на волейболната игра.

Не липсваха и баскетболни емоции - Петьо Колев говори за вдъхновението под двата коша и сподели интересни разкази от кариерата си на баскетболист и треньор.

Проектът  „Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни” е поредният проект на Асоциация „Докосни дъгата”, който успява успешно да ангажира вниманието на младите хора и да ги мотивира да бъдат социално отговорни, за да могат да изградят навреме трайни умения за справяне с агресията, както и да водят здравословен начин на живот.