Обсъдиха годишната инвестиционна програма за ремонт и поддържане на пътната инфраструктура в Плевенско

Мисия

20-12-2023, 15:33

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Заместник областният управител свика заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

Заместник областният управител Александър Йотков свика заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

В дневния ред на заседанието бяха включени следните теми: обсъждане на годишната инвестиционна програма за ремонт и поддържане на пътната инфраструктура в област Плевен; действия за обособяване на участък „Пожарна безопасност и защита на населението – Сторгозия” в района на складова база „Стара гара“; вземане на спешни мерки относно безопасността на движението по републикански път II-13 от км.82 до км. 89, попадащ в регулационните граници на гр. Искър; предложения от членовете на комисията за промяна в организацията на движението на натоварени проблемни участъци от републиканската пътна мрежа с висок риск от инциденти; почистване на крайпътните канавки от прораснали храсти и дървета, възпрепятстващи нормалното движение на пътните превозни средства.

В рамките на  обсъждането на инвестиционната програма на Областно пътно управление за ремонт  и поддържане на републиканската пътна инфраструктура в област Плевен за 2024 г., инж.Ив.Денчев съобщи, че ще бъдат изготвени технически проекти за следните пътни участъци:

- на пътя Бяла – Ботевград: от границата с област Велико Търново до пътен възел КАТ-Плевен и от Долни Дъбник до границата с област Ловеч;

- Никопол – Деков – до границата с област Велико Търново;

- Ясен – Търнене – Беглеж - до границата с област Ловеч;

- Радомирци – Червен бряг;

ОПУ е предложило за основен ремонт през 2024 г. следните пътни участъци:

- НХК – Крушовица – Садовец - до границата с област Ловеч;

- от границата с област Враца - Гулянци - Черквица;

- Долни Дъбник – Искър - до отклонението за Долни Луковит;

- ВВВУ ”Г.Бенковски” -  Долна Митрополия;

- Червен бряг – Реселец;

- Гулянци – Бръшляница;

Комисията прие график на заседанията през  2024 г., които съгласно Правилата за състава, функциите, дейността и организацията на работа на ОК по БДП, ще се проведат през януари, март, юни, септември и декември.