Седмицатa започва с дъжд и сняг

Новините

08-01-2024, 08:07

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Tемпературите рязко ще паднат

Днес денят ще започне с минимални температури в страната от 1 до 6 градуса, а по Черноморието от -1 до 3 градуса. Облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд и сняг. Над северните райони в населените места ще се образува снежна покривка до 10 см, а в южните ще бъде около 3-5 см, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Следобед и през нощта валежите по морето ще спират, докато на запад ще продължават. Вятърът ще бъде слаб от север със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са между 2 и 9 градуса, а по Черноморието до 1-4.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от сняг, по-интензивни във Витоша, Пирин и Рила. Новата снежна покривка ще бъде между 10 до 12 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде от югозапад със скорост до 40 километра в час.

И през следващите дни очакваме студено време. Във вторник в населените места от Северна България се очаква снежна покривка до 10 см, а на юг ще бъде доста по-малка - до 3-5 см. В Добруджа има условия за образуване на навявания. По Черноморието ще се образува нетрайна снежна покривка. В сряда ще бъде слънчево и студено със сутрешни температури от -13 до -7 градуса.

В четвъртък и петък утрините ще бъдат студени със сутрешни мъгли, а през деня показанията на термометрите ще достигат до 5-7 градуса в традиционно най-топлите населени места.