Анелия Дечева е новият началник на отдел "Култура и туризъм", Ваня Първанова застава начело на отдел "Спорт"

Мисия

08-01-2024, 13:42

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Анелия Дечева е новият началник на отдел "Култура и туризъм", Ваня Първанова застава начело на отдел "Спорт"

Анелия Дечева - дългогодишен диригент на Общински хор „Гена Димитрова“, е новият началник на отдел "Култура и туризъм" в Община Плевен, Ваня Първанова поема ръководството на отдел "Спорт" в местната управа. И двете са избрани след проведен конкурс за съответните длъжности. Анелия Дечева и Ваня Първанова бяха представени официално днес от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов на седмичното оперативно заседание в Общината, в присъствието и на медиите.

Анелия Дечева е добре познато име на културната общественост в Плевен. Възпитаник е на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” - гр. Плевен, след което и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, магистър е по „Музикална педагогика” и „Оперно пеене и дирижиране”. Има второ висше от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, специалност „Библиотекознание и библиография”.

Професионалната й реализация включва:

В периода 1987 г. - 1995 г. е завеждащ отдел „Изкуство“ в библиотека „Христо Смирненски”, Плевен. В същия период е и хормайстор и вокален педагог към Градския хор „Катя Попова”;

Март 1995 г. до 2008 г. е солист и артист - хорист в Плевенска филхармония с открита оперна сцена, Хорова формация;

От януари 2004 г. до 2008 г. е асистент режисьор и вокален педагог в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, гр. Плевен;

От 2008 г. до момента е диригент на Общински хор „Гена Димитрова“.

Като музикант и певица организира камерни формации с деца и професионални певци, с които изнася концерти с класическа и поп музика. Преподава оперно пеене и солфеж на начинаещи певци, както и поп и джаз пеене във вокална формация „Арлекино“ и на индивидуални изпълнители.

Ваня Първанова е началник отдел „Спорт“. Г-жа Първанова е възпитаник на Спортно училище „Георги Бенковски“ - гр. Плевен, бакалавър е по педагогика от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, с последваща магистратура специалност „Медии и реклама“.

Има дългогодишен опит на ръководни позиции в голяма частна компания и 5-годишен опит на позицията мениджър за региона на Северна България. С опит в управлението на отделни структурни звена и екипите, работещи в тях. В периода 2000 г. - 2005 г. е професионален състезател и треньор във Волейболен клуб „Спартак“, Плевен. Международен съдия е по волейбол.

Продължават конкурсните процедури за началник отдел "Образование и младежки дейности" и Директор Дирекция "Приходи от местни данъци и такси".