Депутатите Тачев и Лачовски: Ние от ГЕРБ сме пример, че когато поемем ангажимент, го изпълняваме

Мисия

09-01-2024, 14:55

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Ще продължим да помагаме на общините в област Плевен", увериха народните представители

Народните представители от ГЕРБ-СДС, избрани от област Плевен, Пламен Тачев и Валери Лачовски дадоха пресконференция, на която отчетоха своята дейност и резултатите на структурата през 2023 година.

"Ще правим периодично такива срещи, ще отчитаме нашата работа пред плевенчани. Ще помагаме с каквото можем на кметовете, за да се развиват населените места“, заявиха Тачев и Лачовски.

"По време на предизборната кампания за местните избори тук в БТА дадохме една пресконференция заедно с колегите от парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков, Николай Нанков и Младен Маринов. Тогава всички ние застанахме пред вас и обществеността с имената и лицата си и поехме ангажимент, че всичко онова, което е важно за Плевен и областта, ще бъде обезпечено от Бюджет 2024 и ние като парламентарна група сме гарант за това. Отделно Бойко Борисов два пъти дойде в Плевен, за да подкрепи д-р Христов и вече от позицията и с тежестта на лидер на партия ГЕРБ да препотвърди този ангажимент. И сега сме тук, за да кажем, че ние си го изпълнихме - преди Нова година с гласовете на ГЕРБ-СДС бяха гласувани рекордните 98 871 ООО лв. за област Плевен - по конкретни проекти, заявени от кметовете, които ще подобрят условията за живот в населените места”, заяви Пламен Тачев.

"Повечето кметове в плевенска област имаха добра проектна готовност – има планирани много добри неща, които ще се случат – става въпрос за проекти, които ще преобразят плевенска област", добави Валери Лачовски.

Пламен Тачев представи и някои от проектите, които са одобрени за Община Червен бряг:

- Ще се направи реновиране на централната градска част

Ремонт на централния площад

Ремонт на тротоарите

Подмяна на настилки и водопроводна мрежа

Въвеждане на енергоспестяващо осветление

Изграждане на зони за отдих със зелени площи, пейки и водни съоръжения

- Ще се изгради модерно игрище за футбол с изкуствена трева

- Ще се направи основен ремонт на театралния салон в читалището в град Койнаре

- Има планирани и ВиК проекти

"Казваме всичко това не за да се хвалим. Тук сме, за да дадем послание, че депутатите не идват в районите си само по избори. Че не говорим празни приказки и не правим празни обещания. Ето ние от ГЕРБ сме пример, че когато поемем ангажимент, го изпълняваме", каза още Тачев.

Валери Лачовски, като областен координатор на ГЕРБ за област Плевен, направи анализ и на изборните резултати на структурата през 2023 година. Той напомни, че ГЕРБ спечели категорично парламентарните избори с над 5000 гласа пред вторите от ПП/ДБ. На местните избори ГЕРБ спечели на първи тур с над 60% подкрепа в Кнежа, Долна Митрополия, Белене и Пордим. А в Плевен д-р Валентин Христов победи Спартански с над 10 000 гласа разлика.

На въпрос за кмета на Община Червен бряг и натрупаните дългове в предишния мандат, Тачев отговори:

"Радвам се, че Червен бряг има за кмет млад и енергичен човек. Познавам го отдавна, има сериозен опит и активността му е похвална. Има опит и в бизнеса, поради което съм оптимист, че ще формира добър екип, който ще се справи с проблемите в общината, включително финансовите. Ще му помагам с каквото мога."