Спартак се бори достойно, но отстъпи на датския Свендборг

Спорт

18-01-2024, 08:03

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Любомир Минчев разполагаше само с шестима състезатели за гостуването си в Дания заради контузии и визови проблеми на голяма част от титулярите

Спартак отстъпи при гостуването си на датския Свендборг със 77:83 в мач от Група "А" на Европейската северна баскетболна лига за мъже.

Важно е да се отбележи, че старши треньорът на българския тим Любомир Минчев разполагаше само с шестима състезатели за гостуването си в Дания заради контузии и визови проблеми на голяма част от титулярите.

Най-резултатен за Спартак беше американецът Алекс Ломакс с 25 точки и 10 борби, като той и Виктор Пеков не получиха и секунда почивка. Цветомир Чернокожев добави 23 точки и 9 борби.

"Николай Стоянов, Ивко Ивков са с контузии след мача с Балкан. Ивков и Константин Тошков пътуват с отбора, но Ивков не може да тича, а Тошков е с 39 градуса температура. Станимир Маринов и Джулиен Люис продължават своята рехабилитация, Родни Първис и Браянт Томас имат визови проблеми, докато Талиб Занна не беше допуснат на Шенгенска територия, независимо от валидна виза за 6 месеца за ЕС. Потърсихме възможност за отлагане на мача, но стана ясно, че е невъзможно", коментираха от клуба.

Плевенчани заемат 6-то място във временното класиране с 1 победи и 5 загуби, докато Свендборг е на 7-а позиция със същия актив.