Невяна Владинова се включи в кампанията "Подкрепа за българските капитани"

Спорт

22-01-2024, 14:18

Снимка:

БФХГ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Акцията е за моряците, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година

Красотата, добротата и човечността ще спасят света. Тези качества се въплъщават в грацията Невяна Владинова. И ако зависеше единствено от нея, капитаните Любомир Чанев и Данаил Веселинов вече щяха да са при семействата си. Владинова стана поредната голяма фигура от родния спорт, която подаде ръка на кампанията "Подкрепа за българските капитани". Акцията е за моряците, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Неви, както я наричат приятелите, дълго време бе капитан на националния отбор - индивидуално, по художествена гимнастика. Най-големият ѝ успех е световната вицешампионска титла отборно от първенството в София през 2018 година. Има и бронз на топка от световното в Пезаро 2017, както и три бронза на отделните уреди от европейски първенства. От Световни купи има 6 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала, а от Гран при турнири - 5 сребърни и 4 бронзови отличия. В момента тя е вицепрезидент на родната федерация по художествена гимнастика.

Владинова бе сред първите, откликнали на поканата да се включи в кампанията. Но поради различни ангажименти, го стори по-късно. "Молех се да не идва мой ред, тоест, двамата вече да са освободени. Дано скоро има щастлива развръзка", заяви плевенчанката.

Инициативата "Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил - с вас сме" бе подета от близки и приятели на двамата и стартира на 6 декември 2023г. - Никулден, Деня на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, от Лудогорец и Арда.