Прогнозата: Януари си отива със сняг, вятър и студ

Животът

28-01-2024, 10:19

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Февруари настъпва с пролетни температури

В неделя вятърът ще отслабне, но отново ще е осезаем и студен от северозапад. Температурите няма да падат драстично – в топлите часове термометрите ще се колебаят между 2 и 7 градуса. В хода на денонощието преобладаващите валежи ще са от сняг – краткотрайни, локално временно интензивни, но без значително натрупване.  До обяд ще превали в Източна България - най-вече в Добруджа, по източните масиви на Стара планина и в Странджа. По-късно - в планините на Централна и Западна България, в Дунавската равнина и в Предбалкана.

В понеделник и вторник облачността ще е променлива, а снеговалежите ще са незначителни. Вятърът ще е северен и сравнително силен в източните райони. Ще остане студено. Дневните температури ще са от 0 до 5-6 градуса, а в тъмните часове и рано призори термометрите ще падат до минус 7 – минус 8 градуса.

Съществена промяна се очаква от сряда нататък, сочи прогнозата на Нова тв. Предстои затопляне с дневни температури около и над 15 градуса в обичайно топлите райони – период, който с леки колебания ще обхване първите почти 10 дни на февруари. Кратко смущение ще премине в самото начало на новия месец – бърз студен фронт с вятър и краткотрайни валежи от дъжд, в планините – сняг. Предварителните прогнози допускат следваща по-сериозна снежна обстановка около 9-10 февруари.