Международното изложение "Пчеларство – Плевен`2024" отваря врати на 8 февруари

Животът

07-02-2024, 08:00

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Очаква се в изложението тази година да се представят над 100 фирми и организации от различни държави

Международното изложение-договаряне "Пчеларство 2024" отваря врати в Плевен на 8 февруари, четвъртък, от 10:00 часа в търговски център "Мания Тауър". Организатор на 21-ото издание на форума са Областният пчеларски съюз и "Партнерс Експо" ООД, с подкрепата на Община Плевен и Областна администрация. По традиция изложението се провежда в навечерието на деня на Свети Харалампий Чудотворец - закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед.

Очаква се в изложението тази година да се представят над 100 фирми и организации от различни държави. Ще бъдат показани пчеларски инвентар и оборудване, козметика, пчелни продукти, напитки, научна литература и други. Съпътстващата програма включва презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Поканени са лектори от Германия, Италия, Полша, Сърбия, Румъния и България, които ще представят своя опит, технологични новости и научни изследвания.

"Пчеларство – Плевен`2024" ще продължи до неделя, 11 февруари, когато ще бъдат връчени отличията "Крило на успеха" и обявен носителят на наградата "Най-проспериращ млад пчелар на България`2023".