Венцислав Върбанов: Усилията на министъра на земеделието да раздели сектора са безуспешни

Новините

07-02-2024, 09:27

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Не съм оптимист, самият подход е сбъркан", заяви председателят на Асоциацията на земеделските производители в България

"Не съм оптимист, самият подход е сбъркан. Усилията на министъра на земеделието Кирил Вътев да раздели сектора са безуспешни. Но сега виждам, че в тези усилия той вече намесва и министър-председателя. Всички вчера протестирахме рамо до рамо, без значение кой къде членува и плаща членски внос, без значение кой колко е голям", заяви председателят на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов.

Коментарът му е по повод продължаващото недоволство от страна на земеделците в страната и преговорите им с правителството.

"Опростеният механизъм ние още не сме го видели. Беше изпуснат моментът, когато украинската помощ трябва да се заложи в бюджета, а не както сега - да се чудят откъде да извадят някакви пари, за ни хвърлят прах в очите и да ни успокоят. Никой не казва евентуално откъде ще ги извадят тези пари, но те ще ги вземат пак от нас – или от чувствителните сектори и те ще бъдат намалени допълнително, въпреки че са по-малко, или от инвестиционните програми", посочи той.