Кампанията "Пази детето в интернет" идва в Плевен на 14 февруари с премиера и на филма "Киберпрестъпност"

Плевен Лайф

10-02-2024, 16:50

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Гостуването на филмовия екип и експертите на кампанията е по инициатива на председателя на Общински съвет - Плевен, доц. д-р Иван Малкодански

Филмовият екип на най-новия български филм "Киберпрестъпност" и експертите на социалната кампания "Пази детето в интернет" тръгват на турне в големите областни градове в страната, където ще направят безплатни предпремиерни прожекции на филма за ученици. Срещата и прожекцията в Плевен ще се състоят на 14 февруари, сряда, от 14.00 часа в кино "Арена“ в Панорама МОЛ Плевен. Гостуването на филмовия екип на "Киберпрестъпност" и експертите на кампанията в Плевен е по инициатива на председателя на Общински съвет - Плевен, доц. д-р Иван Малкодански. От негово вече са изпратени покани до училищата в Плевен за участие в инициативата. След прожекцията ще има дискусия по темите за престъпността в интернет и децата ще могат да зададат своите въпроси и да споделят свои преживявания.

Сценарист и режисьор на най-новия български филм "Киберпрестъпност"е Атанас Михайлов, а филмът е съвместен проект на „Кино академия за таланти” и Дирекция Киберпрестъпност към ГДБОП. В лентата специално участие взимат известни имена като Явор Колев - директор “Информационни технологии и киберсигурност” в ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, известният боксьор Тервел Пулев и Ники Кънчев, познат на широката публика като телевизионен и радио водещ. Игралният филм е създаден по действителни случаи и разказва през различни сюжетни линии какви опасности дебнат децата онлайн, какви щети биха могли да нанесат и какъв е пътят за справяне в такива ситуации.

Сигурността на децата в интернет е социална мисия на ЛЕВ ИНС чрез кампанията "Пази детето в интернет" вече три години. До момента кампанията е успяла да обучи над 140 000 деца и учители в цялата страна как да се пазят в онлайн света и подкрепата за осъществяването на филма "Киберпрестъпност" е естествено продължение на тези усилия.