Заловиха трима пияни и един без книжка по пътищата в Плевенско

Крими

20-02-2024, 08:06

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 17 февруари са образувано три бързи производства за шофиране в нетрезво състояние, съобщават от ОДМВР - Плевен.

Около 03:05 часа в град Червен бряг е проверен 37-годишен, водач на „Мерцедес“. От извършената проверка за алкохол с техническо средство "Дрегер - 7510" е установено, че управлява с концентрация на алкохол над 0.5 промила и нарушението е в срока на изтърпяване на условно наказание.

Същия ден в село Радишено е проверен и водаът на „Ситроен“ също 47-годишен. Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация.

В 05.28 часа в областния град на пътя Плевен – Ясен е спрян „Опел“и проверка с техническо средство е уставонила, че мъжът зад волана – 41-годишен, шофира с над 1.2 промила алкохолна концентрация.

И тримата шофьори са дали кръвни проби за лабораторен анализ. Задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа и е сезирана РП – Плевен.

На 18 февруари, около 18.50 часа на пътя от село Реселец в посока село Кунико, служители на РУ-Червен бряг са спрели "Сеат".  От извършената проверка, е установено, че водачът – 24 годишен, управлява МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.