Спряно е производството срещу полицаи, разследвани за насилие над младеж в Плевен

Крими

20-02-2024, 08:15

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата е излязла с постановление, че органите на реда са действали в условията на неизбежна самоотбрана

Спряно е производството срещу полицаи, разследвани за насилие над младеж пред дискотека в Плевен.  Това стана ясно от репортаж на Нова тв.

Преди година бизнесмен от Плевен се оплака, че синът му е пребит от група полицаи пред дискотека в града. Момчето беше със счупен нос и си глътна езика.

Този случай доведе и до уволнението на полицаите, замесени в побоя, но преди дни прокуратурата е излязла с постановление, че органите на реда са действали в условията на неизбежна самоотбрана. Семейството на пострадалото момче е възмутено и негодува срещу все още проточилото се разследване. Съдът е спрял наказателното производство и полицаите няма да бъдат съдени.

Бащата на пострадалото момче Костадин Недялков разказа, че за една година нищо не се е случило. Той твърди, че отстраняването на полицаите е продължило 2-3 седмици, а след това те са били възстановени на работа.

"Побоят стана на 11 февруари 2023 година. Една година след този побой РП - Плевен излезе с постановление, с което преустановява и спиора наказателното производство по дадения случай. След изказването на тогавашния министър на вътрешните работи, че синът ми е посегнал първи, оттам вече приключи всичко и полицаите бяха върнати на работа", заяви Костадин Недялков.

Вижте повече във видеото: