Плевенчанинът Николай Тодоров вкара петия си гол през сезона в шотландската Лига Чемпиъншип

Спорт

06-03-2024, 14:12

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Нападателят откри резултата за своя отбор Еърдриониънс при визитата на Дъмфърмлин

Българският нападател Николай Тодоров вкара петия си гол през сезона, след като откри резултата за своя отбор Еърдриониънс при визитата на Дъмфърмлин в отложен мач. Двубоят, който беше  отложен от 21-ия кръг на първенството в Лига Чемпиъншип на Шотландия, приключи 2:0 за гостите, а роденият в Плевен таран беше точен в 16-ата минута след подаване на Адам Флицъл. Гейбриъл Макгил узакони успеха на гостите с втори гол в 60-ата минута.

С тази победа Еърдриониънс е на 5-о място във второто ниво на футбола с 35 точки, на 2 от Грийнък Мортън, последният в зоната на плейофите за изкачване във Висшата лига. По същото време Мортън падна 0:1 на свой терен от новия лидер Дънди Юнайтед.

"Диамантите", както е прякорът на Еърдриониънс, доминираха през голяма част от мача и можеха да постигнат по-изразителна победа. При втората добра атака Тодоров откри с глава. Той засече на задна греда центриране на Фрицъл, който проби по фланга и изсипа топката в наказателното поле от самата аутлиния. До почивката домакините имаха една претенция за дузпа, но в края на частта бяха близо да пуснат втори гол.

Николай Тодоров можеше пак да се разпише с глава в 57-ата минута, но защитник спря топката на голлинията. Две минути по-късно обаче това все пак се случи с попадението на Макгил, предаде БТА.