И "Продължаваме промяната" - Плевен призова общинския съветник Павлин Стефанов да подаде оставка

Новините

07-03-2024, 16:02

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Общинският съветник следва да е пример за обществото и каквито и да е противоправни или неморални прояви са несъвместими с длъжността му, заявиха от общинското ръководство на ПП

Общинското ръководство на ПП "Продължаваме Промяната" призовава общинския съветник Павлин Стефанов от политическа партия "Да, България" да подаде оставка.

Ето какво гласи още официалната позиция на ПП - Плевен:

"По повод инцидента от 29.02.2024 г., при който стоматологът П. Стефанов бе задържан от полицията, партията, която го излъчи - "Да, България" - сне доверието си от него. Въпреки това, той все още е общински съветник.

Независимо, че ЗМСМА позволява Стефанов да остане общински съветник, считаме, че това е в разрез с всички морални принципи.

Общинският съветник следва да е пример за обществото и каквито и да е противоправни или неморални прояви са несъвместими с длъжността му.

От ПП "Продължаваме Промяната" изразяваме своята категорична позиция против домашното насилие, липсата на какъвто и да е толеранс спрямо всякакъв вид насилие и противообществени прояви!

Призоваваме общинските съветници от ОС-Плевен, независимо от политическата им принадлежност, да изразят позиция на нетърпимост към присъствието на Павлин Стефанов в Общинския съвет!"

Скандал с общински съветник от Плевен, намерили наркотици в дома му

Свилен Трифонов: Към този момент Павлин Стефанов отказва да се оттегли от Общинския съвет