Курсанти от ВВВУ "Георги Бенковски" започнаха стажа си в 24-та авиационна база - Крумово

Животът

12-03-2024, 08:06

Снимка:

24-та Авиационна база - Крумово

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Бъдещите пилоти на вертолет ще останат в базата до средата на юли, като междувременно ще преминат теоретична, наземна и летателна подготовка

18 курсанти от специалност летец-пилот във ВВВУ "Георги Бенковски" пристигнаха в 24-та авиационна база - Крумово, за да започнат стажа си. Те бяха официално посрещнати от командира бригаден генерал Димитър Иванов.

Бъдещите пилоти на вертолет ще останат в базата до средата на юли, като междувременно ще преминат теоретична, наземна и летателна подготовка.

"За първи път от години в авиобазата идват толкова много курсанти и това е оптимистичен знак за развитието на военната ни авиация. Мотивираните и способни млади професионалисти са един от най-ценните ресурси на Военновъздушните сили и незаменим елемент за осигуряване на приемственост между поколенията. От името на командването на авиобазата пожелаваме на курсантите енергия, устрем и амбиция, за да се справят успешно с подготовката и да натрупат знания и умения, които да им помагат в бъдещото им кариерно развитие", написаха от 24-та авиационна база - Крумово.