8 отбора се впускат в борбата за Купата на България, Спартак започва срещу Ямбол

Спорт

15-03-2024, 08:26

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата ще се проведе в зала "Арена Бургас"

Настъпи денят за началото на тазгодишното издание на турнира за Купата на България по баскетбол. Осем отбора се впускат в битка за златото, която ще се проведе на територията на Бургас, и по-конкретно - в зала "Арена Бургас".

Четири сблъсъка ще се проведат през деня днес, като шоуто започва на обяд с двубоя между Балкан и Черно море Тича от 13:00.

Следват Спартак Плевен и Ямбол от 15:30, Рилски спортист и Академик Пловдив от 18:00 и Черноморец срещу ЦСКА от 20:30 часа.

"Спартак Плевен се превърна в един от водещите отбори в първенството през тази година и съвсем заслужено заема третото място във временното класиране в момента. Плевенчани не са печелили Купата на България от 1996-а насам и сега имат всички шансове да го сторят. В игра за спартаклии ще се завърне лидерът им Станимир Маринов, който страдаше от контузия през последните няколко месеца. От другата страна пък Ямбол навлезе в силна серия и спечели последните си четири двубоя във Втората шестица, чрез което увеличи драстично шансовете си за участие в плейофите. Воденият от Тони Дечев тим разполага с добри чужденци, които са способни да сътворят сензация още в първия етап на турнира. Ямболии вече нанесоха един удар по Спартак с успеха си с 97:86 в началото на сезона, но след това плевенчани отвърнаха с 80:67 в зала "Балканстрой"", пише Sportal.bg.

Схемата за полуфиналите е следната: Балкан/Черно море Тича срещу Спартак Плевен/Ямбол и Черноморец/ЦСКА срещу Рилски спортист/Академик Пловдив.