Кметът на Плевен и председателят на Общинския съвет поздравиха баскетболистите на „Спартак“ (СНИМКИ)

Спорт

20-03-2024, 13:59

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

След 28 годишна пауза отборът на плевенчани се класира за финал в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже и завоюва престижното второ място

Кметът д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански посрещнаха днес в Община Плевен представителите на БК „Спартак“. След 28-годишна пауза отборът на плевенчани се класира за финал в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже и завоюва престижното второ място след среща с тима на „Черноморец“ - Бургас.

„За нас плевенските баскетболисти са победителите. Благодаря ви за емоцията и достойното представяне. Пожелавам ви пълни зали и нови успехи“, обърна се в началото на срещата към представителите на отбора кметът д-р Христов.

На срещата с местната власт от БК „Спартак“ присъстваха мениджърът Богдан Петков, старши треньорът Любомир Минчев, треньорът в клуба Тодор Тодоров и капитанът Станимир Маринов.

От името на Общината д-р Христов връчи на отбора почетен плакет, който бе приет от мениджъра Богдан Петков.

Поздравления към БК „Спартак“ за отличното им представяне отправи и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да Ви поздравя от името на Общински съвет - Плевен, и лично от свое име за класирането на финала и достойното  представяне срещу. В продължение на 28 години Плевен и почитателите на баскетболната игра очакваха с нетърпения този момент. Благодаря Ви за емоцията, която подарихте на цялата ни спортна  общественост“, каза доц. д-р Малкодански. Той посочи също, че независимо от крайното класиране, постигнатото е изключителен успех за плевенчани и показва, че този отбор с това ръководство с помощта на Общината и на спонсори се движи в правилна посока.

На срещата, на която присъстваха и представители на медиите, мениджърът на баскетболния клуб Богдан Петков сподели, че за първи път от 28 години плевенският баскетбол отново е на финал.

„За съжаление на финала не изглеждахме така, както ни се искаше. От тук нататък влизаме в решителната част от сезона в Националната баскетболна лига. В края на м. април започват елиминациите и се надявам да влезем в битката за медалите“, каза Петков. Той благодари на местната управа за уважението и подкрепата.

„Радвам се, че с класирането на отбора на финал успяхме да зарадваме донякъде феновете на баскетболната игра в Плевен. В спорта има както победи, така и загуби. Има още едно състезание тази година, надявам се там да стигнем до финал и да можем да се реваншираме на нашите фенове“, сподели и старши треньорът Любомир Минчев.

„Славните години на баскетбола ще започнат да се връщат в Плевен“, категоричен бе капитанът на отбора Станимир Маринов.