Само за ден: Заловиха четирима да шофират след употреба на наркотици в Плевен

Крими

27-03-2024, 10:57

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Четиримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа

Четири бързи производства са образувани за шофиране след употреба на наркотици.

Около 07:40 часа на булевард „Европа“ с посока на движение булевард „Георги Кочев“ в Плевен е бил проверен 39-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за метадон, амфетамин и метамфетамин.

Около 11:20 часа в Плевен на кръстовище, образувано от улица "Цар Самуил" с улица "Лозенка"е проверен 30-годишен, като водач на "Мерцедес Ц220".  Уредът "Дрегер дръг тест 5000" е отчел положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

Около 12:25 часа на кръстовището между улица "Захари Зограф" с улица "Лозенка" е спрян лек автомобил „Форд“, управляван от 42-годишен. Наркотестът на водача с техническо средство е показал положителен резултат за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис.

Около 16:15 часа на булевард „Данаил Попов" е спрян лек автомобил "Ауди", управляван от 27-годишен.  При извършена проверка от служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000" е установено, че водачът управлява МПС, след употреба на наркотични вещества - метамфетамин. Издадени са талони за медицински изследвания, но нарушителите не са дали кръвни проби за химически анализ. Извършени са огледи на автомобилите.

Четиримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.
Продължават работата разследващи полицаи за престъпления по чл.343 „б“, ал.3 от НК.