Връчиха бюджетите за делегирани от държавата дейности на детски градини, училищата и образователни структури в общината

Мисия

28-03-2024, 16:00

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За 2024 г. отново с най-голям дял в бюджета на Община Плевен е функция „Образование“ - 87 621 669 лв

На поредица от срещи, организирана от Община Плевен, официално бяха връчени бюджетите за делегирани от държавата дейности с тримесечно разпределение на детските градини, училищата и образователни структури на територията на общината. В церемониите участваха кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ Елина Димитрова и началникът на отдел „Образование“ Людмила Гоневска.

„До вас сме за всяка една добра идея и инициатива и винаги може да разчитате на подкрепа от страна на Общината. Ще се радвам да Ви бъдем полезни с каквото можем, включително и при подготовката на проекти. Екип в местната администрация има ангажимент да Ви съдейства винаги, когато имате такава необходимост. Пожелавам Ви успешна година, мъдро управление на бюджетите и успех на вашите възпитаници“, обърна се към директорите на училищата кметът д-р Валентин Христов.

„Посланието на тази наша среща и връчването на бюджетите е с идеята да засвидетелстваме своето уважение към Вас и Вашата работа. Нашето желание е да даваме гласност на инициативите, които се случват в учебните заведения в общината, да показваме и даваме поле за изява на всяко едно талантливо и умно дете“, заяви на срещите и заместник-кметът Елина Димитрова.

За 2024 г. отново с най-голям дял в бюджета на Община Плевен е функция „Образование“ - 87 621 669 лв. От тях 87 294 869 лв. са за делегираните от държавата дейности, за дофинансиране на делегираните от държавата дейности с местни приходи - 300 000 лв., и 26 800 лв. - местна дейност за ученическо столово хранете.