Арестуваха трима мъже от Плевен за кражба на 750 метра кабел (СНИМКИ)

Крими

28-03-2024, 20:17

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Те са криминално проявени и осъждани, придвижвали се с джипове, а опитът им да избягат от изградените полицейски КПП-та бил осуетен с лента за принудително спиране

Районна прокуратура - Разград ръководи досъдебно производство за кражба на 750 м многожилен меден кабел от действащо трасе на телекомуникационна компания. Във връзка със случая към наказателна отговорност са привлечени трима мъже oт Плевен. 39-годишният И.Д., 45-годишният Г.П. и синът му - И.П. на 21 г., са обвинени в извършването на престъпление по чл. 195, ал. 1, т.3 и 4, във връзка с чл. 194, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК. Те са задържани за срок до 72 часа с постановления на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение.

Тримата мъже са задържани на 27 март 2024 г. при проведена специализирана полицейска операция под ръководството на Районна прокуратура-Разград след получена оперативна информация за извършена кражба на кабел от действащо трасе на телекомуникационна компания в м. „Лозята“ край село Манастирци. Те направили опит да избягат от изградените от полицейските служители КПП, но след използването на лента за принудително спиране, не успели. 

Извършени са претърсвания на двата автомобила с плевенска регистрация, с които те се придвижвали. В тях са намерени 750 метра многожилен меден проводник, режещи инструменти, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета. Претърсени са и домовете на тримата задържани, намиращи се в района на Плевен.

Работата по разследването на случая продължава под ръководството и надзора на Разградската районна прокуратура. Прокурорът по случая ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д., Г.П. и И.П. Работи се и по изясняване съпричастността на тримата към подобна кражба на 450 метра кабел, извършена няколко дни по-рано в областта.