Авторът на чалга версията на „Моя страна, моя България“ ще плати парично обезщетение на сина на Емил Димитров

Крими

08-04-2024, 10:36

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Кристофър Галовски е осъден да преустанови неправомерното изпълнение и разпространение на преработката на песента

На 03.04.2024 година, е постановено решение по делото, инициирано от Емил Димитров - син, по Закона за авторското право и сродните му права.

С решението си Окръжен съд - Плевен е признал за установено, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - син, изразяващо се в неразрешено използване, чрез създаване на преработка на песента „Моя страна, моя България“, изпълнена и публично разпространена чрез видеозапис под името „Моя страна, моя Германия“, като осъжда извършителя да преустанови неправомерното изпълнение и разпространение на преработката на песента, да заплати на Емил Димитров - син сумата от 4 000 лева - обезщетение за причинените му неимуществени вреди и сумата от 1 000 лева - обезщетение за имуществени вреди. С

Съдът е постановил диспозитива на решението да бъде разгласен за сметка на осъденото лице, чрез публикуването му във вестник „Труд“ и вестник „24 часа“, както и съобщаването му в ефира на Нова телевизия.

Решението не е влязло в сила, същото подлежи на обжалване пред Великотърновски апелативен съд, в двуседмичен срок от връчването му на страните.