Кметът на Плевен се срещна с временно управляващия посолството на Държавата Палестина в Р България

Мисия

12-04-2024, 16:04

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По време на разговора бяха обсъдени партньорските връзки между двете страни

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов проведе среща с г-н Адхам Зайналдин, временно управляващ посолството на Държавата Палестина в Р България. По време на разговора бяха обсъдени партньорските връзки между двете страни.

Д-р Христов представи пред госта съвременната визия на Плевен, като посочи, че градът ни е здравен и университетски център, с богата културна история, с множество музеи и галерии. Акцент бе поставен и върху желанието на местната управа за по-доброто икономическо развитие на региона.

Посланик Адхам Зайналдин подчерта, че историята на отношенията между България и Палестина е дълга и определи страната ни като незаменим приятел. „Затова желая на България, на българския народ, на Плевен и на хората в този прекрасен град стабилно развитие, успех и просперитет“, каза Адхам Зайналдин.

В знак на уважение и приятелство кметът на Плевен връчи на палестинския посланик почетен плакет, а Негово Превъзходителство остави послание до жителите на Плевен в Почетната книга на града.

Палестинският посланик е в Плевен по повод творческа вечер „Духът на Палестина“, организирана от Посолството на Държавата Палестина в България и сдружение „Духът на Плевен“.