Плевенският съд ще гледа дело за брутален побой, довел до смъртта на 55-годишен мъж

Крими

14-04-2024, 10:08

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 16 април, вторник, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Д.В.А., роден 1982 г., от село Ставерци, обл.Плевен.

Той е обвинен в това, че на 04.08. срещу 05.08.2022 г. в село Ставерци, обл.Плевен, умишлено умъртвил И.К.М., на 55 години от същото село, като му нанесъл множество силни удари с крака и ръце в областта на главата, лицето, гръдния кош и по цялото тяло. В резултат на това, при пострадалия са настъпили тежки увреждания. Побоят е бил продължителен и въпреки, че в един момент, пострадалото лице е изпаднало в безпомощно състояние, не му е осигурена медицинска помощ. Пострадалият сам се е добрал до оградата на магазин за хранителни стоки, където паднал и изгубил съзнание. Сутринта на 05.08. е бил открит в това безпомощно състояние и транспортиран в УМБАЛ „Георги Странски“, където го оперирали по спешност, но въпреки адекватните медицински действия, той починал на следващия ден.

Обвиняемият Д.В.А. има предходни осъждания за тежки умишлени престъпления. За престъплението, за което е привлечен като обвиняем, се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.