Председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански се включи в „Походът на книгите“

Мисия

17-04-2024, 15:32

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днес той гостува на децата от 5В клас на ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Плевен и представи народната приказка „Мечката и лошата дума“

Председателят на Общински съвет - Плевен, доц. д-р Иван Малкодански се включи в националната инициатива „Походът на книгите“. Днес той гостува на децата от 5В клас на ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Плевен и представи народната приказка „Мечката и лошата дума“.

„Това е една от любимите ми приказки от дете и една от най-мъдрите, според мен. Тя ни учи, че дълбоката рана заздравява, но лошата дума не се забравя. Тази приказка ни припомня, че еважно да бъдем внимателни към околнитеи да проявяваме уважение. Затова избрах да я представя и пред вас“, обърна се към петокласниците доц. д-р Малкодански.

„Походът на книгите“ е ежегодно събитие, организирано за 13 поредна година от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката. През целия месец април известни артисти, журналисти, спортисти, политици и обществени личности четат своите любими книги на деца в цялата страна. По традиция „Походът на книгите“ стартира на 2 април, рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен.