Шофьор oт Кнежа твърди, че има лекарско разрешение да кара без колан, но пътните му глоби не спират

Новините

22-04-2024, 15:45

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Mъж от Кнежа твърди, че има документ, който му дава право да шофира без колан, предаде Нова тв. Разрешението получил от тричленна лекарска комисия. Противно на очакванията му, отнесъл фишове именно заради шофиране без колан. От полицията са категорични, че са спазили буквата на закона.

„Имам протокол от медицинска комисия от Многопрофилната болница в Кнежа. Имам заболяване със стент, високо кръвно и диабет. Това е втори протокол, който ми издават. За първия знаеха всички в Кнежа и не съм имал проблеми. Сега обаче започнаха да ме спират”, разказа в ефира на „Здравей, България” Мариан Минков.

По думите му полицаите, които го спрели за проверка наскоро, му написали фиш, макар че показал документа. „С мен бяха внуците ми, които останаха доста стресирани от случващото се”, обясни той.

От ОД на МВР в Плевен обясниха, че направена от тяхна страна проверка по жалба на Минков не било установено превишаване на права от страна на полицаите. Органите на реда препоръчали на мъжа да мине преглед и на ТОЛЕК, където да преценят окончателно дали той може да шофира без колан.