Ивет Горанова: В Dancing Stars тренирам всеки ден, можем да стигнем до финала

Спорт

29-04-2024, 11:20

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"След като каратето отпадна от олимпийската програма, защо да не се насоча към брейк денса?", пошегува се шампионката от Токио 2020

След като каратето отпадна от олимпийската програма, защо да не се насоча към брейк денса? Така се пошегува шампионката от Токио 2020 Ивет Горанова, която гостува в главната роля на предаването "120 минути".

Нейният спорт беше част от програмата в японската столица за първи и последен път. За сметка на това в Париж 2024 ще се раздават медали в състезателната разновидност на брейк денс.

"Каратето е вторият най-масов спорт в света след футбола. В България има много каратисти, също и в другите страни. Никой не знае защо спортът отпадна от олимпийската програма. Проблемът е световната карате федерация, а и всяка държава домакин си избира спорт. Защо Франция не го вкара - нямаме отговор. В Америка се тренира масово, но не и професионално. Вече излезе решението и за следващите игри в Лос Анджелис - обясни Ивет. - Да мина към брейк денса освен... Всички от Dancing Stars да се съберем и да отидем на олимпийските игри."

"В предаването има доста трудни неща. Тренираме всеки ден. Имаме 6 дни да научим цял нов танц. Не знам дори основни стъпки. Най-трудно ми беше да си изправя позицията, защото от каратето бях малко прегърбена. Това е отборна игра - не си сам на сцената, трябва да имаме синхрон. Танците ми са на първо място, приоритет са ми и вярвам, че можем да стигнем до финала.", сподели звездата от настоящото издание на бляскавото танцово шоу в ефира на bTV.

Ивет разкри, че в кариерата си е спечелила над 200 медала.

"Държа ги в Долна Митрополия в къщата на баба ми, дядо ми и майка ми. Накичени са в стената, все едно си в музей. Приятен спомен, който те връща към успехите в миналото."