Постоянен арест за мъж, причинил лека телесна повреда в условията на домашно насилие

Новините

29-04-2024, 14:43

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е осъждан, включително и за извършени престъпления от същия вид.

По искане на Районна прокуратура - Плевен Районен съд-Кнежа определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Ф., на 46 години.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 21.04.2024г., в гр. Искър, обл. Плевен, в условията на домашно насилие причинил на пострадалата лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, чрез нанасяне на удари с ръце в областта на тялото - престъпление по чл. 131, ал. 1, т.5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е осъждан, включително и за извършени престъпления от същия вид.

На 24.04.2024г. с постановление на наблюдаващия делото прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и е внесено искане в РС-Кнежа за взимане спрямо него на постоянна мярка „задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради което е постановил спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен, като се провежда от разследващ полицай при РУ Долни Дъбник.