Поредна инвестиция в образователната система на Община Кнежа

Животът

29-04-2024, 15:11

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Откриха строителната площадка в изпълнение на проект: "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на ОУ „Отец Паисий“

"С гордост споделям, че днес с директорът на ОУ "Отец Паисий" открихме строителната площадка в изпълнение на проект: "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на ОУ „Отец Паисий“, гр. Кнежа! Средствата са осигурени от ДФ "Земеделие" по Програмата за развитие на селските райони." Това написа кметът на Кнежа Илийчо Лачовски на своята официална страница във Фейсбук.

Проектът предвижда: подмяна на дограмата; топлоизолация на стените, пода и покрива; изграждане на слънчева инсталация за топла вода; изграждане на автономна фотоволтаична инсталация за производство на слънчева енергия за собствено потребление; термопомпена инсталация за отопление и др.

"С реализирането на проекта сградата на ОУ „Отец Паисий“ ще бъде много по-уютна и комфортна за своите ученици", посочва Илийчо Лачовски.

"Това е поредната инвестиция в образователната система на Община Кнежа! И ако преди 10 години училището бе пред затваряне, то днес е на път да се превърне в съвременно европейско учебно заведение с модернизирана учебна база!", пише още кметът.