В сгрешена пощенска пратка: Клиент се натъкна на наркотици

Крими

30-04-2024, 09:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

34-годишният мъж си поръчал сешоар от интернет, а в пратката му имало две бурканчета с марихуана и една електронна цигара

В сгрешена пощенска пратка били установени две бурканчета с растения, наподобяващи марихуана, вместо поръчаните от клиента продукти. За инцидента в полицията в Кнежа е съобщено на 29 април 2024 година около 17.40 часа от служител на фирмения офис в града. Веднага на място е изпратен екип, който е установил клиента -  34-годишен. Той е обяснил, че си е поръчал сешоар от интернет, а  в пратката му имало две бурканчета с марихуана и една електронна цигара. Извършено е претърсване и изземване по неотложност от разследващ полицай и експерт. Иззети са бурканчета с размери 6 см Х 5,5 см съдържащи растителна маса - съцветия. При извършен полеви наркотест растителната маса е реагирала на марихуана.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от ОП - Плевен. Предстои назначаване на химическа експертиза. Работата продължава разследващ полицай.