Четвърти пореден турнир за купата на СО "Данаил Попов" в навечерието на Празника на Плевен

Спорт

02-05-2024, 15:20

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Участие взеха четири отбора на училищата ПГ по туризъм "Алеко Константинов" и ПГ по транспорт "Цветан Лазаров" и два отбора на Средношколското общежитие

Поредно издание на детски турнир по футбол се проведе на новия терен с изкуствена трева до градския стадион в Плевен. В събитието взеха участие четири отбора на училищата ПГ по туризъм "Алеко Константинов" и ПГ по транспорт "Цветан Лазаров" и два отбора на Средношколско общежитие "Данаил Попов".

"Спортът е не само игра, а много повече - чрез него се учим да бъдем по-толерантни, здрави, създава истински приятелства. След трите успешни издания на детския футболен турнир, организирани в предходните години, тази година под патронажа на Председателя на Общински съвет Плевен и с ентусиазма на треньорите Вероника Николова -  ПГ по транспорт, Иван Симов - ПГ по туризъм и Цветан Басаров – СО „Данаил Попов“ се проведе и четвъртото издание. Специален гост на събитието беше и заместник областен управител Николай Абрашев, който награди победителите в турнира", сподели Веселка Лилова, директор на Общежитието.

„Благодарни сме на всички за участието. И понеже всички се представиха страхотно, всеки от оборите си тръгна с купа и медали. Спорът е здраве, изгражда характера, учи на спортсменство и не на последно място - носи много приятни емоции“, каза още Веселка Лилова. Тя благодари за ангажираността и на двете институции за отношението към младите хора и спорта.